Slagsmålet på Norrby i Borås

Strax innan klockan sju på tisdagskvällen kom det larm till polisen om bråk med flera inblandade i Norrby som ligger centralt i Borås. Enligt uppgift ska någon ha blivit misshandlad, och tillhyggen eventuellt använts. Flera polispatruller skickades till platsen.

Bråket eskalerade under kvällen och polisen tycks inledningsvis ha haft en allt annat än lugnande effekt på situationen. Polisen angreps och det hela rubricerades som ett våldsamt upplopp av polisen, Enligt vittnesuppgifter och uppgifter från polispersonal har två olika grupper som är hemmahörande i närområdet varit delaktiga i bråket. Totalt så var troligen fler en 100 personer varit delaktiga.

Våldsamt upplopp, misshandel och våld mot tjänsteman är de brottsrubriceringar polisen använder. Men inga personer har ännu gripits.

Förstärkning från Göteborg har sänts till platsen, även insatsstyrkan (piketen) och helikopter har kallats in. Efter att förstärkningar från Göteborg anlänt till platsen vid niotiden på kvällen började bråket upplösas och folk försvinna från platsen. Men det var inte helt lugnt förrän fram emot midnatt.

Det hela tycks i all fall ytligt påminna om upploppet i Hjällbo i Göteborg nyligen som berodde på att folk tröttnat på kriminellas översittarfasoner.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!