Fängelse för mord på en 17-årig man på Idunsgatan i Malmö

En 26-årig man har av Malmö tingsrätt dömts för mord på en 17-årig man den 3 november 2020 på Idunsgatan i Malmö. Samtidigt friades de två personer som stått åtalade för medhjälp till mord.

Natten till den 3 november 2020 som tre personer kom till målsägandens bostad på Idunsgatan i Malmö. En vän till målsäganden har berättat hur en person sprungit mot målsägande med höjd arm. Målsäganden blödde därefter kraftigt från bröstet.

Den mördade unge mannen, Mohsen Fazeli, ringde själv till 112. Han angav under samtalet namnet på gärningsmannen till operatören samt senare även till de poliser som kom till platsen. Målsäganden fördes i ambulans till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

En person åtalades för mord. Två personer för medhjälp till mord då dessa två enligt åklagaren främjat gärningen genom råd och dåd, bl.a. genom att tillhandahålla en kniv till gärningsmannen strax innan hugget utdelades. Dessutom genom att hindra annan person från att ingripa. Samtliga åtalade har förnekat brott och bestritt att de varit på platsen.

Tingsrätten har funnit det styrkt att samtliga åtalade varit på platsen. Det menar också att det är bevisat att den person som målsäganden själv angett som gärningsman berövat målsäganden livet genom att utdela ett hugg med en kniv eller ett knivliknande föremål. Påföljden för gärningsmannen bestämdes till 16 års fängelse. Gärningsmannen ska även betala skadestånd till målsägandens mamma och syster med yrkade 60 000 kr vardera.

Däremot har det genom den presenterade bevisningen inte gått att fastslå att de två personer som följt med gärningsmannen till platsen också främjat gärningen på de sätt åklagaren påstått. De personer som stått åtalade för medhjälp till mord har därför friats från brottsmisstankarna.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!