Polismord och brand visar på sammanhållning i befolkningen

När det brann i en fastighet på Bredfjällsgatan i Hammarkullen så visade befolkningen upp en stark sammanhållning. De samarbetade, hjälpte varandra och evakuerade huset. De visade upp en stark sammanhållning och gemenskap. Trots att de också upplevde problem med att nå räddningstjänsten med sina larmsamtal visade de ändå förtroende för dem. Men framför agerade de gemensamt och kollektivt för att själva lösa problemet.

Polismordet i Biskopsgården visade upp samma sak. Många människor i Biskopsgården har protesterat mot våldet och hjälpt polisen att lösa fallet. Den påstådda så kallade tystnadskulturen visade sig inte existera när det verkligen gällde. Folk i Biskopsgården gick samman och vände sig till samhällets rättsväsen för att lösa problemen.

I Hjällbo gjorde befolkningen uppror mot en kriminell släkt som länge plågat delar av Angered, främst Hjällbo och Hammarkullen. Det är tecken på en stark sammanhållning bland invånarna i området. När polisen inte löst deras problem försökte de nu lösa dem själva.

Människorna i de tre arbetarområdena Hjällbo, Hammarkullen och Biskopsgården har visat upp människan från sin bästa sida. Solidaritet, sammanhållning, hjälpsamhet, beslutsamhet och kollektivt agerande. Oavsett härkomst, språk och religion.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!