Många skjutningar i Stockholm den senaste veckan

Den allra senaste tiden har det varit flera skjutningar i Stockholm som lett till att personer dödats eller skadats. På torsdagen för en vecka sen sköts en man i 25-årsåldern ihjäl i Flemingsberg, Huddinge kommun. Mannen hittades skottskadad på en skola men kunde inte räddas utan avled på platsen.

Två män greps ganska snabbt som misstänkta för skjutningen. En av dem, en 35-årig man, är misstänkt för medhjälp till mord. Misstankarna är dock svaga och hittas inget mer som pekar på att den aktuelle mannen varit inblandad kommer han att släppas. Den andre mannen, en 20-åring, har också häktats. Han är misstänkt för att ha skjutit, dvs för mord. Mordoffret ska enligt uppgift vara Alihan Dzhamaludinov som är skriven i Vårberg. Vilka hans kopplingar till kriminella gäng och nätverk är i nuläget inte känt.

På måndagskvällen hittade en man 25-årsåldern skjuten på en gata, Hällbybacken, i Rinkeby. Polisen larmades till platsen strax efter klockan 23:00. Mannen fördes med ambulanshelikopter till sjukhus med livshotande skador. Hans liv gick dock inte att rädda utan han avled. Enligt Aftonbladet ska gärningspersonen eller personerna ha flytt på någon form av elsparkcykel.

Den skjutne mannen kallas enligt uppgifter Ninow och han riktiga namn ska enligt samma uppgifter vara Mustafa Rashid Ismael. Han ska ha haft en koppling till gänget FLG som främst har koppling till Tensta. Eventuellt ska han och några andra personer dock ha lämnat FLG för att starta eget. Så han kan ha skjutits av tidigare vänner eller av gamla fiender i Husby Hyenor (HH) eller Dödspatrullen. FLG betraktas som allierade med det kriminella gänget Shottaz från Rinkeby och kallas ibland också Shottaz yngre.

Slutligen sköts en man i 20-årsåldern i Jordbro, Haninge kommun, natten mellan tisdag och onsdag. Mannen fördes till sjukhus med ambulans men ska inte vara livshotande skadad.

Läs mer:

Huddinge

Järvafältet

Haninge

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!