Skottlossning och dubbelmord i Tensta

Flera samtal kom in till polisen om skottlossning i Tensta en stund efter klockan 10 på måndagskvällen. När polis kom till platsen, dvs Glömmingegränd, anträffades två skottskadade personer. De anträffades enligt uppgift maskerade i anslutning till ett bostadshus och fördes med ambulans till sjukhus. Enligt Aftonbladet och Expressen ska en misstänkt ha flytt från mordet på elsparkcykel.

De två männen i 20-årsåldern avled dock senare på sjukhuset. Skjutningen är utan tvekan gängrelaterad. De skjutna som enligt uppgift bör namnen Yahya Omar och Heykal Roble tillhör enligt uppgift ett gäng som kallas T3 (Tensta 3).

De som skjutit dem tillhör sannolikt Husby Hyenor (HH) då dessa två grupperingar har en konflikt. Personer från HH har dessutom tagit på sig mordet i en video som sprids. Videon verkar ursprungligen komma från en rappare kopplad till HH. Det finns också en koppling till ett tidigare mordförsök och det kan eventuellt vara så att de blivit dödade av personer ur den egna kriminella grupperingen.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!