Åtta personer häktade för mord i Hjulsta

Natten till i måndags sköts en person ihjäl i Hjulsta i Stockholm. Dessutom skadades ytterligare en man vid samma tillfälle. Båda två tillhörde  ett kriminellt gäng som oftast kallas Filterlösa grabbar (FLG). Bara några timmar efter mordet greps sex personer som alla är knutna till det gäng som kallas Dödspatrullen (DP). Och ytterligare något senare greps två personer från FLG.

Åtta häktade

De sex från DP häktades i fredags av Solna tingsrätt. Två av personerna är häktade på sannolika skäl för inblandning i ett mord och grovt vapenbrott i Hjulsta den 31 maj 2021. Den ene av dessa två, Abdikarim Dahir Ibrahim, är också häktad på sannolika skäl för mord, mordförsök och grovt vapenbrott i Hjulsta den 30 augusti 2021. Den andre, Muhsin Ibrahim Hussein (sixty), är också häktad på skälig misstanke för mord, mordförsök och grovt vapenbrott i Hjulsta den 30 augusti 2021. Åklagaren måste väcka åtal eller begära åtalsförlängning senast den 30 september 2021. Bröderna Ibrahim Hussein bor på den adress där mordet och skottlossningen skedde.

Därutöver är fyra personer, Yusuf Mohamed Abdi Fatah, Abdullahi Ibrahim Hussein, Mohamed Ibrahim Hussein och Moh@m*d Abdulk@dir Okash* häktade på skälig misstanke för mord, mordförsök och grovt vapenbrott i Hjulsta den 30 augusti 2021. För dessa personer måste åklagaren senast den 9 september besluta om de ska vara fortsatt häktade eller då begäras häktade på sannolika skäl, för det fall misstankegraden har förstärkts. Yusuf Mohamed Abdi Fatah är dansk medborgare.

Två personer från den andra sidan, dvs FLG, är också häktade för försök till mord vid samma tillfälle. De heter Al# Abdull@hi (plies) och Ily@s Noor Ahm*d (kawala). Den sistnämnde är brittisk medborgare.

Två mord

Vad som tycks ha hänt den 30 augusti är att 4 personer från FLG tagit sig till platsen för att mörda personer från Dödspatrullen som bor där. Istället slutade det med att en från FLG blev mördad och en annan skadad. Det kan också vara så att de två från FLG som är oskadda gillrat en fälla ihop med DP. De har sen lurat de två andra till platsen.

När det gäller mordet den 31 maj så var tre personer länge häktade som misstänkta, Moh@m*d Abdulk@dir Okash*, Muhs#n Ibr@him Huss*in och Moh@m*d Ahm*d Ali. En av dem har alltså återigen häktats som misstänkt för det mordet.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!