Skjutvapenmord i Araby i Växjö

Araby är ett arbetarklassområde i Växjö som byggdes som en del av miljonprogrammet. Det ligger centralt och anses av polisen var ett så kallat utsatt område. Skjutningar är dock inte speciellt vanliga men natten till lördag sköt en man ihjäl.

Polisen fick larm om en skjutning i Araby ungefär tjugo i fyra på natten. När de anlände till platsen mellan Nydalavägen och Bokelundsvägen påträffades en mycket svårt skadad man i 30-årsåldern. Han avled senare och är identifierad. Enligt uppgifter heter han Mohammed Hemaid. Han har tidigare bara dömts för mindre brottslighet.

Totalt har sju personer gripits och anhållits som misstänkta i ärendet. Samtliga är ungdomar och unga män mellan 17-21 år gamla.  2 av dem är misstänkta på sannolika skäl för mord. Fem skäligen misstänkta för medhjälp till mord. Frihetsberövandena skedde under lördagen på olika platser runt om i Växjö.

I vissa medier uppger polisen att de har en teori om att det eventuellt kan handla om en uppgörelse i kriminella kretsar. Det är ett märkligt uttalande för det är ju helt uppenbart att det handlar om en gänguppgörelse. Ingen behöver tro nånting, utan det är nog helt säkert att det är så.

I sammanhanget är det förvånande att sju personer gripits så snabbt efter skjutningen. Det är ovanligt att gripanden sker så snabbt.

Hus i Araby. Huset har ingen koppling till mordet.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!