De svenska gängens vapen – Ammo Center

Arms & Ammo Center Sweden AB som har en butik i Okome en bit från Ullared är ytterligare en legal och legitim svensk vapenhandel som indirekt levererat vapen till de kriminella gängen i Sverige. Bland annat till vapenhandlaren i Krylbo som i sin tur sålde till illegala vapenhandlare och kriminella som exempelvis vapenhandlaren i Idkerberget.

Enligt boken Vapensmederna köpte vapenhandlaren i Krylbo vid ett tillfälle sex pistoler på en gång trots att han bara hade tillstånd för en. Detta är ett formellt fel och är troligen ett brott begånget av vapenbutiken och den säljare som sålde vapnen.

Ammo Center

Den dåvarande ägaren till företaget uppges bära namnet PO Andersson och han menar att det hela var ett misstag:

”När Niklas handlade hos Ammo Center i Ullared köpte han vid ett tillfälle sex pistoler på en gång. Det är alltså samma butik som säljer magasin som om det vore ”hockeytejp”. Men att sälja för många licenspliktiga vapen till en och samma person vid samma tillfälle kan vara brottsligt. De sex pistolerna såldes av misstag, säger Ammo Centers ägare P O Andersson när vi frågar hur det kunde få ske:

– Polismyndigheten har tittat på den affären och ansåg att vi borde vara mer noggranna. Sedan avskrevs ärendet.

Att vapnen sedan sålts till kriminella visste han inte om.

– Det är ingenting vi uppskattar att få höra, säger P O Andersson. Men fram tills det kom till oss och lämnade vår butik har ju allting skett enligt de lagar och författningar som gäller.”

Citat från: Jani Pirttisalo Sallinen & Mathias Ståhle. ”Vapensmederna”.

Författarna bakom boken försökte också köpa magasin till en Glock från Ammo Center. Det var inga problem. Visserligen hade de inte tillräckligt många men de skulle beställa fler från sin samarbetspartner Sportec i Åkarp.

Att PO Andersson ägde företaget när journalisterna bakom boken Vapensmederna gjorde de reportage som ligger bakom boken som nu getts ut är det nog ingen tvekan om. Han grundade företaget 2010 och var fortfarande ägare år 2020.

QSG Bevakning AB

Idag står han dock inte som formell ägare av företaget utan istället ägs det av Ulf Edvardsson i Sävedalen utanför Göteborg via och Peter Larsson Kuzma via QSG Bevakning AB som de äger med 50% var. Ulf Edvardsson äger sin andel via Sandarna Holding Väst AB.

QSG Bevakning AB i Falkenberg är alltså moderbolag till Arms & Ammo Center Sweden AB. Styrelsen i QSG Bevakning AB består av Peter Larsson Kuzma (VD), Awara Ibrahim (ordf.) och Ulf Edvardsson. De är alla ordinarie ledamöter. Antalet anställda i QSG Bevakning AB är totalt cirka 140 inklusive dotterbolag.

Peter Larsson Kuzma är VD och ordinarie styrelseledamot i Arms & Ammo Center Sweden AB. Emelie Christiansen är styrelseordförande med Carl Henning Fredrik Örnstedt som tredje ordinarie styrelseledamot. Styrelsesuppleanter är Lotta Larsson Kuzma, fru till Peter Larsson Kuzma, och Oskar Christiansen, gift med Emelie Christiansen.

Dessutom äger Peter Larsson Kuzma och Ulf Edvardsson företaget Today Consulting AB med några dotterbolag.

Ulf Edvardsson är även delägare i Connect Bus Holding AB som i sin tur äger flera transport- och bussföretag såsom Söne Trafik AB, Connect Bus Söne AB, Connect Bus Sandarna AB, Connect Bus Sverige AB och Lidköpings Fordonsdepå AB. Hela transportkoncernen har fler än 1 100 anställda.

Jag vill också understryka att inget av de nämnda bolagen eller någon av de nämnda personerna har veterligen begått något brott i samband med någon här beskriven affär eller försäljning.

Läs mer:

Köp boken Vapensmederna från Adlibris

Köp boken Vapensmederna från Bokus

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!