Bomb i Rotebro tycks ha kastats in i fel lägenhet

Den 20 september exploderade en bomb, kanske en handgranat, i en lägenhet på Sturevägen i Rotebro. I lägenheten bor en barnfamilj men som genom ett under skadades ingen allvarligt av explosionen:

I lägenhetens vardagsrum låg en kvinna och två barn i förskoleåldern och sov. Enligt Aftonbladets källor träffades kvinnan först av en sten som kastades in genom fönstret.

Sekunder senare kom handgranaten.

Enligt flera uppgiftslämnare studsade den på en divan och landade ungefär två meter bort från barnen och kvinnan innan den exploderade.

[…]

Kvinnan skadades både av den inkastade stenen och av splitter från handgranaten. Hon fördes till sjukhus med ambulans, men skadorna är inte livshotande.

Barnen klarade sig mirakulöst utan fysiska skador.

I en närliggande lägenhet bor en ung 19-årig man som dömts flera gånger för olika brott. Eventuellt kan han ha varit måltavla för bombdådet. Men uppenbarligen tog de som slängde in bomben eller granaten i lägenheten fel och slängde in den i fel lägenhet. Med risk för att två barn och deras amman kunde blivit dödade eller allvarligt skadade.

Rotebro ligger i Sollentuna kommun där det finns två kända släktbaserade kriminella nätverk, baserade i Tureberg respektive Edsberg. Ett av dessa nätverk har existerat sen 1970-talet. Det är inte sannolikt att dådet är kopplat till nåt av dessa kriminella nätverk.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!