GP:s ofullständiga uppräkning av olösta mord

GP har gjort en lista över olösta gängrelaterade mord i Göteborgstrakten. Listan är helt ofullständig och  bara med mord som kan kopplas till olika förorter. Mord som är kopplade till mc-gäng eller andra typer av kriminella nätverk som Albanligan (Naserligan) har de inte med i sin förteckning. Deras artikel om de olösta morden ger en skev bild av verkligheten.

Bland de mord de utelämnat från sin lista återfinns mordet på Alexander Wallberg på Spaldingsgatan i Johanneberg, mordet på den tidigare andremannen i Naserligan, Xheladin Purava, på Erik Dahlbergsgatan, ett dubbelmord i Gunnilse på Elie Toumassian Jbeili och Zohir Boujrad, mordet på Sina Mansouri på Kungsportsavenyn och ett mord i Kvillebäcken på 36-årige Christian Sabel.

Ouppklarade mord i gängmiljöer (är säkert inte komplett), plats, datum, offer
Några mord som inte ska vara med på listan

Mordet på en lärare vid Lövgärdesskolan den 1 maj 2017 som GP har med på sin lista är troligtvis inte gängrelaterat utan hedersrelaterat. Något som också kan gälla mordet på David Isho i Lövgärdet. Detta även om personer som misstänkts var ansvariga för mordet tillhör den kriminella grupperingen kring delar av släkten Ali Khan.

När det gäller det troliga mordet den 18 november 2013 på Tomaj Bahmani som GP har med på sin listan så är en person dömd för det mordet. Det är alltså inte olöst även om nån kropp inte hittats. Mordet har kopplingar till gängmiljöer i Gårdsten såväl som i Bergsjön.

Listan på olösta mord visar också tydligt att antalet gängrelaterade mord i Göteborgs minskat kraftigt sen 2013/2015.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!