Facebook drabbat av problem

Igår kväll låg alla tjänster som ägs av bolaget Facebook nere under cirka 6-7 timmar. Facebook, facebook Messenger, Instagram och Whatsapp fungerade inte alls. Snapchat och spelet Wordfeud påverkades också. Troligen på grund av att någon under rutinservice gjorde ett misstag. Men exakt vad som hände kanske vi aldrig får reda på. 3 miljarder användare beräknas ha drabbats av felet. Det hela fick också konsekvenser för Facebooks börsvärde som sjönk med 5,3%. Av andra skäl har Facebooks börsvärde redan sjunkit med 15% sen mitten av september.

För mina bloggar fick Facebooks krasch inga direkta konsekvenser då bara en liten del av besökarna på mina bloggar kommer via facebook eller från facebook. Den enda av mina bloggar som har en större andel besökare från facebook är Fiskebloggen Njord. Andelen besökare via som kommit till fiskebloggen via facebook minskade rejält under gårdagskvällen och natten. Hittills faktiskt inte en enda besökare från facebook sen midnatt. men det påverkade inte det totala antalet besök och läsare.

För min personliga del betydde det inte heller nåt. Jag använder bara facebook som reklamkanal för mina sajter och tillbringar ingen tid där. Att facebook inte fungerade påverkade därmed inte nånting i mitt liv.

Läs mer om facebook

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!