Nooshi Dadgostar gjorde bort sig i partiledardebatten

I partiledardebatten i TV påstod Nooshi Dadgostar att Vänsterpartiet vill ”satsa på att rensa ut narkotikan ur samhället” och att polisen ska få mer pengar för att ”komma åt efterfrågan”.  Det är en direkt felaktig ståndpunkt och dessutom helt i strid med vänsterpartiets åsikt i frågan. Det är både slarvigt och oansvarigt av Dadgostar att slänga ur sig en sådan sak.

Tillsammans med Cementa-debaclet har Dadgostar och den högsta partiledningen i V nu gått emot majoritetsuppfattningen inom Vänsterpartiet på två punkter. Cementa-skandalen har redan kostat partiet i form av minskat stöd i opinionsundersökningarna. Nu är det risk att Dadgostars uttalande i drogfrågan också kommer att minska stödet för Vänsterpartiet.

Polisen ska inte alls ha ökat stöd för att komma åt brukarna av narkotika. Istället ska eget bruk avkriminaliseras och på samma sätt som alkoholmissbruk ska narkotikamissbruk betraktas som en sjukdom och föranleda vård istället för straff. Det är Vänsterpartiets politik och det är också vad Karin Rågsjö för fram i ETC där hon direkt vänder sig emot Dadgostars uttalande. Samtidigt försöker hon tona ner kritiken mot Dadgostar. Det finns absolut ingen anledning att göra det. Dadgostar bröt mot partilinjen när hon uttalade sig vilket är inget mindre än en skandal, Hon ska ha hård kritik för det.

Eget bruk av narkotika liksom innehav för eget bruk ska avkriminaliseras. Det är den enda framkomliga vägen. Att få bort narkotikan ur samhället är inte möjligt. Lika lite som det är möjligt att få bort alkoholen.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!