Klädföretag i Göteborg har koppling till terrorism

I Pandoraläckan har det dykt upp en grupp av bolag i skattesmitarländer som äger det göteborgsk klädföretaget Mullbeck AB. Den verklige ägaren av de olika pappersföretagen och skalbolagen i de olika skatteparadisen är italienaren Delfo Zorzi som idag dock heter Roi Hagen och är japansk medborgare.

Han har ett förlutet som organiserad italienska fascist då han var medlem i den italienska terroristorganisationen Ordine Nuovo. Organisationen genomförde flera terroristdåd, däribland Piazza Fontana-bomben i Milano1969 (16 döda), attacken på tåget mellan Rome och Messina 1970 (6 döda), granatattacken på en antifascistisk demonstration i Brescia 1974 (8 döda) och bomben mot  Italicus Express samma år (12 döda).

Delfo Zorzi, Carlo Maria Maggi och Maurizio Tramonte är de tre personer som misstänkts för bomben i Brescia 1974. Zorzi flyttade år 1974 till Japan och bytte namn till Roi Hagen år 1989 då han samtidigt blev japansk medborgare. Delfo Zorzi var misstänkt även för bomben i Milano. Delfo Zorzi dömdes som skyldig i en rättegång år 2004 men friades senare av Högsta domstolen år 2005.

Normalt ska en man ungdomssynder inte belasta honom när han blivit äldre. Problemet i det här fallet är dock att han var en eldande medlem i en fascistisk terroristorganisation med flera mycket dödliga terroristattacker på sitt samvete. Zorzi (Hagen) eller någon annan har aldrig dömts till ansvar för dessa våldsamheter men han var utan tvekan inblandad. Dessutom tycks han fortfarande vara en skum figur med fiffel och skattesmiteri.

Mullbeck AB

Italienska myndigheter har också utrett både Delfo Zorzi (Roi Hagen) och det svenska bolaget Mullbeck AB för skattebrott och fiffel med pälshandel. Det hela löstes genom en förlikning där Hagen (Zorzi) betalade en okänd summa till italienska staten.

Mullbeck AB driver en klädbutik på Västra Hamngatan i centrala Göteborg med namnet ABCD och har också en butik i Stockholm. Huvudkontoret finns i Göteborg. VD i företaget är Alina Denisa Coman som dock bor i Stockholm. Hon är dessutom styrelseledamot. Även Czaja Stanislawa är ordinarie styrelseledamot medan Francesco Corti är styrelsesuppleant. Någon person med namnet Czaja Stanislawa går inte att hitta vid en Googlesökning men hon kan ju existera ändå. Francesco Corti är den ende som verkar bo i Göteborg och han tycks också vara delägare i bolaget Eight to Late AB.

Läs också:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!