Våldsamt i Helsingborg

Strax innan klockan ett natten till idag sköts en ung man i Helsingborg. Skjutningen skedde i en gångtunnel i Närlunda. Den unge mannen som är i 20-årsåldern fördes till sjukhus med mycket allvarliga skador. Mannen ska ha skjutits med flera skott.

En kort stund senare inträffade en kraftig explosion på Bruksgatan i centrala Helsingborg. En dörr till en portgång har förstörts och fönster har skadats.

Bomben var riktad mot en nattklubb som heter Svartklubben. Men på bilderna i media ser det mest ut som om det är ett kebabställe, Kebab King, som drabbats. Kebabbaren ska ligga i fastigheten mitt emot det hus där Svartklubben ligger.

Nattklubben har även tidigare utsatt för bomber. 2015 utsattes den för två sprängningar med bara några dagars mellanrum och 2019 hittades en sprängladdning utanför. På samma adress ligger också Pinchos i Helsingborg, Pigge Norling AB och Kilogram Catering.

Svartklubben drivs så vitt jag kan utröna av ett företag som heter Big Swede AB. Företaget ägs av Fredrik Norling och en annan person som har skyddad identitet. Fredrik Norling äger också Pigge Norling AB och det är genom det bolaget han är delägare i Big Swede AB. Norling verkar ha skyddad adress. Så uppenbarligen finns det ett hot mot de två. Fredrik Norling har tidigare drivit en nattklubb i Lund som fällts för könsdiskriminerande reklam. Det finns fler personer som heter Fredrik Norling och de ska inte förväxlas med den här aktuelle personen.

Om skjutningen i Närlunda är kopplad till bomben är inte känt. Närlunda ligger dock inte långt från centrala Helsingborg. Ändå verkar det kanske inte så sannolikt.

Läs mer: Gängland Helsingborg-Landskrona

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!