Åtal för skjutning i Lunden i Göteborg

Den 15 augusti utbröt slagsmål på en fest i Lunden, på Danska vägen vid Lejonet och Björnen, mellan personer från två olika kriminella grupperingar.  En man i 20-årsåldern drog vapen och sköt flera skott men sprang därefter från platsen ner mot Olskroken.

På vägen därifrån sågs han gömma vapnet under en bil. Den som såg honom var en civilklädd polis på väg hem från jobbet. När mannen uppmärksammade polisen började han springa. Den civilklädde polisen cyklade dock ifatt honom på Lilla Hökegatan i Olskroken och grep honom.

Nu har det blivit åtal för grovt vapenbrott. Den åtalade mannen har i stort sett inte sagt ett ord i polisförhören mer än att han förnekar brott och att han var på en fest. Men genom tekniska bevis kan han knytas till den pistol som avlossades på festen och som hittades under bilen. Han åtalas även för narkotikabrott då meddelanden i hans telefon visade att han sålde droger. Mannen är tidigare ostraffad.

Ingen på festen träffades av skotten men en vän till mannen som sköt påträffades med en kraftig huvudskada. Tre personer som greps i en bil en bit från platsen är misstänkta för misshandeln. Den utredningen pågår och kan till och med leda till ett åtal för mordförsök. De tre misstänkta i detta fall förnekar även de att de skulle ha begått nåt brott.

Mannen som sköt och hans vän anses vara kopplade till det så kallade Bergsjögänget. Senast omtalade i samband med det så kallade marmorknarket.

(Peter Linné i GP har dock drabbats av en hjärnblödning eller nåt för han skriver att skjutningen skedde i Örgryte).

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!