7 män med koppling till Husby hyenor åtalade

Fyra personer har åtalats för rån i Kista den 18 augusti. De fyra personerna åtalades vid Solna tingsrätt tillsammans med ytterligare 3 personer. Totalt 8 personer ska ha gått in i en butik och rånat den vid två tillfällen samma dag. De kom bland annat över tobak, energidryck och godis. Därefter flydde gärningsmännen platsen på elsparkcykel. Allt ska ha filmats av övervakningskameror.

En av de åtalade är rapparen Dree Low som egentligen heter Salah Abdulle. Han greps och anhölls den 20 september på Arlanda flygplats efter att ha varit anhållen i sin frånvaro. De övriga åtalade för rånet är Zakarie Dirie, Omar El Kelany och Suleiman Isse Ahmed.

De ska enligt åklagaren tillsammans och i samförstånd med ytterligare okända gärningsmän genom hot ha tilltvingat sig en mängd varor. Hoten var riktade mot de anställda i butiken Direkten Akalla Press.

Tre andra personer är också åtalade för andra brott. Det handlar om Noureddine Abdulle som är en yngre bror till Dree Low, Sem Noa Asfaha och Jonis Barre som är åtalade för bedrägeri. De ska ha tagit emot varorna och gömt dem när polisen anlände.

Alla de åtalade personerna anses vara kopplade till det kriminella nätverket Husby hyenor.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!