Det finns inte ett gängkrig i Stockholm utan flera

GP har publicerat en artikel av Joel Arvidsson där situationen i Stockholm med en massa skjutningar som beskrivs som ett enda gängkrig i Stockholm. Artikeln vittnar om en stor okunnighet om läget i huvudstaden. I själva verket finns det en mängd gängkonflikter i Stockholm. De flesta av dem har inga som helst beröringspunkter med varandra medan en del har kopplingar.

Järvafältet

Den värsta gängkonflikten i Stockholm är den som berör Järvafältets olika förorter som Rinkeby, Tensta, Akalla, Husby och Kista. Där finns en mängd olika gäng som går under en rad fantasifulla namn vilka vi vissa fall hittats på av media, i andra falla av användare på flashback och ibland av gängmedlemmarna själv. Det är sånt som 3MST eller som de också kallas Dödspatrullen, Shottaz, Filterlösa Grabbar (FLG) eller Shottaz yngre, 24K, T3, Headshotligan (HSL) eller Tenstanätverket, och Husby Hyenor.

Konflikterna på Järvafältet startade en gång som en konflikt mellan kompisar i Rinkeby. De två sidorna i konflikten utvecklades senare till gängen Dödspatrullen och Shottaz. Men sen des har det utvecklats till flera olika konflikter. Dessa konflikter har lett till ett stort antal mord vilket gör gängkrigen på Järvafältet till Sveriges näst våldsammaste gängkonflikt.

Andra gängkonflikter

Men det är långtifrån den enda gängkonflikten i Stockholm. Länge var den värsta gängkonflikten i Stockholm den mellan Bredängsnätverket och Östberganätverket. Där är läget ganska lugnt idag men det finns andra mer aktiva konflikter.

En annan våldsam gängkonflikt som pågått och pågår är konflikten mellan Vårbynätverket och Nätverket May som båda grupperingarna hade sin bas i Vårby gård. Denna konflikt har senare också kommit att involvera kriminella i Västerås. Det finns också en konflikt mellan ett gäng i Skärholmen och Vårbynätverket liksom en konflikt inom Zeronätverket i Jordbro. Även andra gäng har konflikter som resulterat i enstaka våldsdåd.

En annan konflikt rasar bland kriminella grupperingar med koppling till bland annat Farsta. Bandidos MC är inblandade i flera olika konflikter genom kontakter och allianser med flera olika gatugäng. Märstanätverket är även de inblandade i en våldsam konflikt.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!