Rånarna som var efterlysta för mord

Butiksrån är och har alltid varit ovanligt i Sverige. Men den begränsade mängd kontanter som cirkulerar i samhället förefaller det också som en ganska olönsam brottslighet. Men förra söndagen genomfördes ett brutalt rån mot ICA Supermarket i Noltorp, Alingsås. Två maskerade rånare band en ur personalen och fick med sig en okänd summa pengar.

Tre dagar innan dess rånades en butik i Floby i närheten av Falköping. Personal och kunder tvingades ner på golvet och rånarna kom över en okänd summa kontanter.

Efter en omfattande polisinsats i Glaskogen i närheten av Glava i Värmland där 4 personer greps som misstänkta för inblandning i rånet. De hade hyrt en stuga på platsen som polisen omringar och bevakat en kort tid. Alla fyra har begärts häktade misstänkta för inblandning i rånen. Tre av dem har även begärts häktade för grovt vapenbrott. Häktningsförhandling ska hållas under lördagen vid Skaraborgs tingsrätt.

Mord

Två av de gripna männen, Jussi Laamanen och Roman Rasouli, visade sig dessutom vara efterlysta mördare. De är båda dömda till 18 års fängelse för ett mord i Nacksta i Sundsvall i december 2019. Sen domen har de hållit sig undan rättvisan vilket var möjligt efter att de friats för mordet i tingsrätten. När de sen dömdes i hovrätten i januari 2021 var de två männen försvunna. Nu är båda två misstänkta för två fall av grovt rån och ett fall av grovt vapenbrott. Även en tredje man är dömd till 18 års fängelse för mordet.

Dessutom är en 32-årig man misstänkt för två fall av grovt rån och ett försök till grovt rån. Han är tidigare dömd 2017 för grovt vapenbrott till ett år och tre månaders fängelse. En 25-årig kvinna är för sin del misstänkt för två fall av medhjälp till grovt rån och grovt vapenbrott. Tidigare är hon dömd för bland annat misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!