Skjutvapenmord i Kälvesta

Efter larm om skottlossning i Kälvesta i Hässelby, Stockholm, strax efter klockan nio igår kväll påträffade polisen två personer med skottskador i en bil. Kälvesta är ett radhus- och villaområde och ingen av de dödade verkar ha någon anknytning dit. Bägge fördes till sjukhus men där avled den ene. Den andre är allvarligt skadad.

Den dödade mannen är enligt polisen i 20- till 25-årsåldern och enligt ännu obekräftade uppgifter är hans namn Suleman Khan. Han har tidigare dömts för brott i flera olika fall. Däribland för för grovt vapenbrott i början av 2019 och för medhjälp till grov misshandel i början av 2020. Skjutningen skulle kunna vara en hämnd för misshandeln.

Den allvarligt skadade ynglingen som enligt obekräftade uppgifter bär förnamnet Hamza vårdas på sjukhus. Enligt polisen är han mellan 17 och 20 år gammal. Även han har tidigare dömts för brott. Båda de skjutna är enligt uppgift från Järfälla.

Skjutningen är med all sannolikhet gängkopplad. Sättet de skjutits på tyder på att de lockats in i en fälla av några vänner eller bekanta. Alternativt skjutits av vänner.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!