SD-politiker misstänkt för styckmord

I september hittades ett huvud i en sopsäck som slängts i Karlbergskanalen mitt i Stockholm. Andra kroppsdelar låg i en påse vid Junibacken på Djurgården. Det visade sig vara kvarlevor av man i 60-årsåldern från Nyköping som varit försvunnen en tid.

I november anhölls en person i sin frånvaro som misstänkt. Han har senare också gripits. Det rör sig om en lokal SD-politiker. Han har begärts häktad som misstänkt för mord.

– Ärendet har koppling till det fynd av en kroppsdel som gjordes i Karlbergskanalen i Stockholm i september i år, säger kammaråklagare Marina Chirakova, som leder förundersökningen, i ett pressmeddelande.

Enligt högerextrema sajter på nätet heter den misstänkte politikern Anders Eberhardt. Han är tidigare ostraffad och har i många år arbetat på en statlig myndighet. I lokalpolitiken har han haft många olika uppdrag,

För närvarande är dessutom flera SD-politiker misstänkta för mord. I Sjuhäradsbygden, närmare bestämt i Svenljunga, finns ytterligare en mordmisstänkt SD-politiker. Han som heter Peter Thorén misstänks för att ha mördat sin fru. Själv nekar han till brott. Mordet skedde i början av september.

Läs mer om SD-politiker

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!