De som inte vaccinerar sig är osolidariska idioter

Att vaccinera sig mot farliga sjukdomar borde vara en självklarhet för alla. Det förhindrar en massa dödsfall och att sådana som inte kan vaccinera sig av olika skäl (allergi, sjukdom etc) inte blir sjuka. Att vaccinera sig ett skydd mot allvarlig sjukdom och en solidaritetshandling. Att inte vaccinera sig är egoism och vidskepelse.

Smittkoppor utrotades med hjälp av vaccinering. Det var för några år sen nära att mässlingen och polio också utrotades. Men på grund av fickor av vaccinationsmotstånd på vissa håll i världen blev det inte så. Nu ökar dessa farliga och dödliga sjukdomar igen. På grund av små gruppers och enskilda människors oansvarighet, egoism och självupptagenhet.

Att ha ett vaccinpass är inte värre än att vi måste pass och vissa vaccinationsbevis för att kunna resa, id-kort för att kunna visa vem vi är, bankid för att kunna köpa saker och betala räkningar samt personliga biljetter för att kunna resa eller gå på konserter.

De som demonstrerar mot vaccin, vaccinationer, vaccinpass är inget annat än bortskämda egoistiska skitstövlar som inte bryr sig om gamla och sjuka. En del av dem är vidskepliga puckon som hellre tror på kompisens konspirationsteorier än på vetenskapen.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!