Gängledare skjuten på hotell

En välkänd gängledare i det så kallade Östberganätverket har skjutits ner med flera skott i en hotellobby på Kungsholmen i Stockholm. Han påträffades skottskadad en stund innan klockan 12 och kördes iväg med ambulans till sjukhus. Där avled han senare.

Skjutningen skedde på Hotel Fridhemsplan som ligger på St Eriksgatan 20. De ligger ett par kvarter från polishuset i Stockholm. Den misstänkte skytten försvann enligt uppgifter i Aftonbladet på en elsparkcykel.

Den skjutne var 35 år gammal och bar namnet Sangar Karwan. Han är den tredje brodern i samma familj som skjutits ihjäl. Brodern Muhammad Karwan sköts till döds i Örby år 2013. Brodern Ranjdar Karwan greps och dömdes till 7 års fängelse för ett mordförsök i oktober 2013 på ett par medlemmar i Bredängsnätverket. I mitten av augusti 2017 sköts ytterligare en bror, Rebaz Karwan, ihjäl i Östberga. Bara en bror är kvar i livet.

Östberganätverket har haft en långvarig konflikt med ett annat kriminellt nätverk, Bredängsnätverket. Så sent som 2018 frikändes dock Karwan från inblandning mordet på Joaquin Morales Basilio i november 2017. Han var en ledande person i Bredängsnätverket. Bara två av sju åtalade för mordet dömdes. Mordet genomfördes i samarbete med ett kriminellt nätverk i Märsta.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!