Skjutvapenmord i Skäggetorp i Linköping

Polisen larmades till stadsdelen Skäggetorp en stund innan halv sex på onsdagskvällen med anledning av att de fick rapporter om höga smällar. På plats hittades en skottskadad person i 30-årsåldern utomhus i södra delen av Skäggetorp, närmare bestämt vid Storgården. Han fördes med ambulans till sjukhus där han senare på kvällen avled.

Redan under natten, vid 3-tiden, greps en man i 20-årsåldern som misstänkt för mord. Han anhölls också senare. För att handla om ett mord i en gängkonflikt måste det betraktas som ett oerhört snabbt gripande. Det är normalt mycket ovanligt vid gängrelaterade konflikter att personer grips så snabbt. Det vanligaste är att polisen inte alls hittar nån misstänkt.

Den dödade personen ska vara medlem i Bandidos MC eller deras supporterorganisation X-team men är ursprungligen från stadsdelen Berga där gänget som Bandidos MC i Linköping ligger i konflikt med är baserat. Han heter enligt uppgift Shapol Salah (Shappa). Eventuellt kan han ha lämnat Bandidos/X-team. Det är troligt att mordet har en koppling till tidigare mord och är en del i konflikten mellan Bergagänget och Bandidos MC.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!