Skjutning i Bjurslätt Göteborg

I ett område på Hisingen som de flesta kallar Bjurslätt men en del kallar Fyrklövern efter den dominerande gatan Fyrklöversgatan sköts en man igår eftermiddag. Fyrklövern är i såna fall en del av Bjurslätt och/eller Tolered. De hela skedde i, på eller vid Legends Barbershop på Fyrklöversgatan 3A. Den skjutne ska var en man i 30-årsåldern. Han är känd av polisen sen tidigare och har förekommit i flera utredningar om brott. GP skriver:

För ett par år sedan berättade mannen själv för myndigheter att det fanns en hotbild mot honom, samt att han tidigare har blivit skottskadad. Han uppgav i samband med detta att han, på grund av hotbilden som funnits mot honom, bar skottsäker väst och är rädd för att vistas utomhus.

Efter skjutningen ska en ung man maskerad med munskydd ha lämnat platsen enligt vad vittnen uppgett. Mannen ska vara skjuten med flera skott i magen.

Eventuella kopplingar

Bland de som är verksamma i frisersalongen finns en man i 30-årsåldern som år 2011 sköts ner på grund av en personlig konflikt med en annan familj. Skjutningen inträffade i Göteborg men både de inblandade härstammar från Uppsala. Den aktuelle mannen är dock inte någon känd brottsling. Den som sköt honom år 2011, Assef Hamad, dömdes till 10 års fängelse. I hovrätten sänktes straffet till 9 år i fängelse. Han dömdes återigen, efter att han frigivits villkorligt, i maj 2020 till fängelse i 1 år och 6 månader för en misshandel. Sitter troligtvis inlåst för närvarade. Han har dock flera bröder som skulle ha kunnat utföra mordförsöket. De är också dömda för en rad olika grövre brott.

Om mordförsöket har en koppling till det tidigare mordförsöket är dock ännu okänt. Det är inte heller känt om det är samma man som nu utsatts för ytterligare ett mordförsök. Om det existerar en koppling till det tidigare nämnda mordförsöket är skjutningen inte gängrelaterad.

Om skjutningen är gängrelaterad kan det handla om ytterligare en skjutning i konflikten mellan Jobe-falangen och deras tidigare vänner och allierade i familjen Kastrati. Den aktuelle mannen med koppling till frisörsalongen kan även då vara offret då obekräftade rykten säger att han är vän med personer i familjen Kastrati. I så fall kan han också ha förekommit i polisutredningar även om han inte är en känd kriminell och utan att vara brottsmisstänkt.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!