Den så kallade experten Maria Wallin snackar en massa skit

Det blir bara värre säger den så kallade experten Maria Wallin som skrivit en helt historielös och delvis felaktig rapport om gängkriminalitet. I verkligheten har det bara blivit allt bättre sen åren 2013-2015 när det gäller skjutningar och sprängningar i Göteborg. Skjutningarna började minska år 2013 och har minskat trendmässigt sen dess. Sprängningarna har också minskat i antal. Nån expert verkar Wallin faktiskt inte vara utan mer en propagandist för extremhögern som sprider falska nyheter och uppblåsta rapporter om risker. Hon snackar helt enkelt en massa skit.

Så i verkligheten blir det inte bara värre och värre utan bättre och bättre när det gäller gängvåldet i Göteborg. Däremot är det inte alls lika säkert att det blir bättre när det gäller rekryteringen till gängen. Eller när det gäller antalet medlemmar i kriminella gäng. Men om den utvecklingen vet ingen egentligen nånting. Vi vet att de problem som gynnar och möjliggöra gängens rekrytering inte på nåt sätt åtgärdats. Det handlar om sånt som trångboddhet, bostadslöshet, arbetslöshet, brist på sysselsättning, upplevelser av en brist på framtid, segregerad skola, sämre skola och vård för fattiga med mera.

Bostadsbrist innebär att det inte går att flytta från ett område om en person utsätts för utpressning och krav från kriminella. Trångboddhet innebär att många unga pojkar uppehåller sig på gatorna där de kommer i kontakt med kriminella. Brist på fritidssysselsättning i form av föreningar och fritidsgårdar innebär att ungdomarna blir utlämnade åt gatorna och de kriminella. Brist på förtroende för samhället för att en ska få jobb och utbildning innebär att kriminalitet kan bli en sak som upplevas vara lukrativt.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!