Hederstänkande söndrar

Problemet med hederstänkande ser jag som splittrande mångkulturalism. Det är den enade nationen som demokratin, solidariteten och välfärden bygger på. Och som socialismen lättast kan byggas på.

Alltså, först bör man i skolan uppfostra eleverna till global humanism. Sedan till en enande svensk kultur som inkluderar alla. Inte för att svensk kultur är bäst, men för att en kultur verkar enande och vi-känslo-skapande. Ett ständigt skapande av folket som vi-gemenskap.

Svensk kultur är ofta importerad. Det är bra och enande för nya svenskar. Våra högtider bör också avkristnas för att inkludera icke-kristna svenskar. Alla religioner är svenska. Till våra svenska traditioner bör vi lägga till mer sedvänjor från de stora invandrargrupperna. Integrera oss från båda håll, infödda och invandrade svenskar.

Ren kultur är inget mål. Enande kultur är ett mål, blanda gamla svenska och invandrade traditioner, ena folket oavsett rötter. Med ett kulturblandat enat folk kan vi slippa etniska konflikter. Vi kan koncentrera oss på klasskampen för socialismen. Men en första förutsättning är att nya och gamla svenskar släpper diktatoriska kulturelement och omfamnar demokrati, jämlikhet och mänskliga rättigheter.

1. Mänskliga rättigheter och internationella humanitära värderingar.
2. En enad svensk kultur som blandar traditioner från gamla och nya  svenskar. Som inkluderar, inbjuder och integrerar alla i Sverige.
3. Demokrati, folkhem, välfärd, solidaritet, färgblind nation.
4. Socialistisk nation.
5. Globala syskon-nationer i samarbete.

Hans Norebrink

 

Liked it? Take a second to support Hans Norebrink on Patreon!
Become a patron at Patreon!