Dubbelmord på Malmöskola

Strax efter klockan 17.00 på måndagseftermiddagen inkom larm till polisen om flera skadade personer på Latinskolan i Malmö. När polis och ambulans kom till platsen anträffades två skadade personer. Två kvinnor i 50-årsåldern som var anställda på skolan. De skadade fördes till sjukhus med ambulans, men deras liv gick inte att rädda.

Malmö Latinskolas äldre byggnad. Bild: Jorchr Licens: CC BY-SA 3.0

En person greps i anslutning till händelsen som misstänkt för mord. Det handlar om en 18-årig elev på skolan. Vad som ligger bakom händelsen är ännu oklart. Han ska dock ha gått till angrepp mot flera personer med yxa, kniv och hammare enligt uppgifter i Sydsvenskan. Enligt Aftonbladet ska han själva ha larmat polisen.

–  Det är med stor sorg som vi kan konstatera att två personer mist sina liv i denna fruktansvärda händelse och våra tankar går till deras anhöriga och vänner, säger Petra Stenkula, chef för polisområde Malmö, i ett pressmeddelande.

Ett 50-tal personer befann sig på skolan när händelsen inträffade. Under kvällen evakuerades skolbyggnaden. Den söktes också igenom. Inget som tyder på att det skulle finnas fler gärningspersoner.

–  Vi var tidigt på plats och kunde gripa gärningspersonen. Nu väntar ett stort arbete för att kunna förstå vad som hänt och det bakomliggande motivet till denna fruktansvärda händelse, säger Åsa Nilsson chef för lokalpolisområde Malmö norr.

Den gripne 18-åringen delar enligt osäkra uppgifter efternamn med en avliden person som en gång i tiden var väldigt omskriven i Sverige, Keith Cederholm. Enligt uppgift föreligger inget släktskap.

I de flesta fall med mördade personer på skolor handlar det om psykiskt störda ungdomar som dessutom har högerextrema åsikter och nazistsympatier. Om det är så i detta fall också återstår att se.

Malmö latinskola, nya tillbyggnaden från 2014. Bild: Jorchr Licens: CC BY-SA 3.0

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!