Man skjuten på gym i centrala Stockholm

Vid 12-tiden på dagen sköts en man på ett gym som ligger på Häslingegatan i Vasastan, Stockholm. Enligt Expressen träffades mannen i huvudet och är livshotande skadad:

Flera skott ska ha avlossats och polisen uppger att mannens skador är livshotande.

Enligt uppgifter till Expressen ska mannen vara skjuten i huvudet.

– Vi är på plats i Vasastan, där en person har skottskadats. Personen vårdas nu av sjukhuspersonal, säger Per Fahlström vid polisen i Stockholm.

Mannen fördes snabbt till sjukhus.

Skottet avlossades av en maskerad gärningsman. Efter gärningen sprang gärningsmannen till korsningen Hälsingegatan-Karlbergsvägen där han vek av på Karlbergsvägen i riktning mot Odenplan. Polisen stoppade bland annat tunnelbanetrafiken mellan Rådmansgatan och Sankt Eriksplan samt pendeltågstrafiken mellan City och Solna samt Sundbyberg i ungefär en timme.

Det aktuella gymmet uppges vara frekventerat av extrema bodybuildare och dessutom av många personer med kopplingar till kriminella gäng såväl som till mc-gäng. Däribland Bandidos-medlemmen Robert Loforsen.

Offer och gärningsman

Expressen uppger att två män från Bandidos MC var de tilltänkta offren och att en av dem hade hunnit lämna gymmet innan skjutningen. Den man som skottskadades var enligt tidningen en annan man, utan kopplingar till nån kriminell gruppering, som träffades i huvudet. Han ska enligt Aftonbladet ha försökt att avstyra skjutningen och under det slagsmål som då utbröt mellan honom och gärningsmannen blev han träffad av skott:

Vittnen ska ha uppgett att gärningsmannen strax innan klockan 12 tog sig in i anläggningen och sedan in på våningen där gymmet finns.

Därefter ska han ha riktat pistolen mot en person som tillhör ett kriminellt nätverk, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Men plötsligt ska en annan av gymbesökarna ha ingripit och gått emellan gängpersonen och vapnet. Besökaren ska enligt uppgifterna ha försökt brotta ned den beväpnade mannen.

I samband med det ska tumult ha brutit ut – och flera skott avlossats. Gymbesökaren, som ska ha försökt stoppa brottet, träffades av elden.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!