Gymskjutning riktad mot medlem i Bandidos MC

Mitt på dagen i måndags blev en man skjuten på ett gym på Hälsingegatan i Vasastan i Stockholm. Den skjutne mannen är en 55-årig man som arbetar som krogvakt. Han var på inget sätt måltavla för skjutningen utan träffades då han försöket ingripa för att stoppa mordförsöket. Måltavla vara istället en annan man som befann sig på gymmet. Denne man är medlem i Bandidos MC.

Bandidos MC

Minst två Bandidos-medlemmar befann sig på gymmet under måndagen. Den troliga måltavlan var en man i 40-årsåldern som varit fullvärdig medlem i Bandidos MC i flera års tid. Han som heter Robert Loforsen har ett väldigt stort träningsintresse och meriter från tävlingar i bodybuilding på elitnivå. Han arbetar också som personlig tränare. Loforsen försvann från gymmet innan polisen kom dit. Tidigare har han dömts för misshandel, olaga hot, olaga tvång, dopningsbrott och narkotikabrott. Det hårdaste straffet han dömts till är nio månaders fängelse för misshandel år 2007.

Den andre Bandidosmedlemmen som befann sig på gymmet i måndags är en man i 35-årsåldern som troligen heter William Karlsson. Efter att i flera år ha varit medlem i gängets undergruppering X-Team blev han i fjol upptagen i Bandidos huvudorganisation. Han är tidigare dömd till bland annat sju års fängelse för mordförsök. De senaste åren har han flera gånger suttit häktad misstänkt för grova våldsbrott men inte åtalats eller fällts för dem. Ett av de dåd han varit misstänkt för är bombdådet på Gyllenstiernsgatan på Östermalm i januari 2020. Inte heller de misstankarna ledde till nåt åtal.

Gängkonflikt

Enligt uppgifter i tidningen Expressen är det möjligt att skjutningen på gymmet har en koppling till en konflikt mellan Bandidos mc och ett kriminellt nätverk med bas i Finnsta i Upplands-Bro. Tidningen uppger också att det är möjligt att flera andra händelser också är kopplade till konflikten:

  • Enligt uppgifter misstänker polisen att flera händelser i närtid har koppling till konflikten:
  •  Fasaden på Bandidos klubblokal i Haninge har blivit beskjuten.
  •  I början av mars sköts en 32-årig man till döds när han satt i en bil precis utanför Bandidos klubblokal. Mannen var frisör till yrket och saknar känd koppling till kriminella nätverk.
  • Förra helgen krossades fönstret på en trendig vegetarisk restaurang på Södermalm och en gärningsman kastade in en handgranat som detonerade.

Finnstanätverket i Bro ska enligt Expressen ha ett 15-tal medlemmar.

PS. 19:47, 2020-03-30. Mannen som sköts har avlidit av sina skador.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!