ETC bryter med Kajsa Ekis Ekman

Det är bra att ETC bryter med Kajsa Ekis Ekman. Det borde de ha gjort redan tidigare då Ekis Ekman alltmer förvandlats till en Rysslandsvänlig skribent. När hon började skriva i Putin-kramartidningen Proletären och tog emot Lenin-priset började det bli en synlig politisk riktning hos Ekis Ekman. Nu har hon på Twitter också berömt Putins propagandakanal Russia Today.

Men tyvärr tycker Andreas Gustavsson fortfarande att det var rätt att publicera hennes lögnaktiga artikel om Kyiv Independent som i stort bygger på saker som hände för 7-8 år sen men som Ekis Ekman framställer som om de hände igår. Men de uppgifter hon sprider är inte längre aktuella. De är gamla, inaktuella och felaktiga. Ekis Ekmans artikel är en produkt som sprider felaktigheter, lögner och Putin-propaganda. Av allt att döma sprider Ekis Ekman lögnerna helt medvetet.

Det är bra att Andreas Gustavsson förstått att ETC måste bryta med Kajsa Ekis Ekman om de ska kunna bevara sin trovärdighet. Men det är oförklarligt att han väljer att försvara publiceringen av hennes lögnaktiga propagandaartikel som inte tjänar annat syfte än att sprida Putins lögner..

Kyiv Independent är en borgerlig tidning. Den sannolikt är ganska höger och bland annat finansierad av USA och EU. Men det gör inte tidningen nazistisk eller ens opålitlig. New York Times är en borgerlig ganska högervriden tidning. Men den är pålitlig. BBC är ganska borgerligt men mycket pålitligt. Guardian är borgerlig men vänsterlutande. Också det en tidning som det i stort går att lita på. Le Monde är en pålitlig borgerlig tidning. Osv. Troligen gäller samma sak också Kyiv Independent.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!