Samarbete med marxistisk arkivsajt

Under senare tid har denna blogg publicerat många gästartiklar från utländska författare. Det har framförallt handlat om Ukrainakriget. Det är ett resultat av ett samarbete med sajten Marxistarkivet. De översätter och publicerar en mängd intressanta artiklar från andra länder och har ett enormt arkiv av historiska artiklar och artiklar om marxistisk teori. Genom samarbetet har jag kunnat få tillgång till en mängd intressanta artiklar som kunnat tillföra mycket till min sajt.

Förutom samarbetet med Marxistarkivet har jag sedan länge ett samarbete med bloggarna Gemensam, Folkrörelsebloggen och Trädgården Jorden. Jag har tillstånd att återpublicera deras artiklar på min blogg. Dessutom återpublicerar jag artiklar med CC-licens eller sådan artiklar som är fria från sajter som Litteratur och klass, Copyriot (Rasmus Fleischer som också skriver i ETC) och Emanuelkarlsten.se. Enstaka gånger även från andra sajter.

Slutligen har jag också ett samarbete med Nyhetskartan.se. En sajt som samlar senaste nytt från vänstermedia, grön media och alternativmedia.

Gästskribenter

Jag har också två fast gästskribenter, Hans Norebrink som skrivit framförallt bokrecensioner på sajten i många år och Anders Karlsson som skriver om fotboll. Det skulle vara intressant med fler gästskribenter så är det nån som känner sig manad hör av er på mejlen. Jag har också tillstånd att återpublicera en del artiklar från Internationalen skrivna av medlemmar i Socialistisk Politik såväl som ledarartiklar.

För egen del har jag gett tillstånd för vänstertidningarna ETC, Internationalen, Flamman och Aktuellt Fokus att återpublicera artiklar från min sajt. Det är bara Internationalen och Aktuellt Fokus som använt sig av detta så här långt. Internationalen är en vänstertidning som ges ut av tankesmedjan Socialistisk Politik som också ger ut tidskriften Röda rummet. Aktuellt Fokus är en oberoende vänsterwebbtidning.

Bloggen Svensson är bara en del av min Nyhetssajt som heter Svenssons Nyheter. För övrigt består den av huvudsidan Svenssons Nyheter, bloggen om yrkesfiske som heter Njord och dess syskonsajt Noatun. Dessutom en sajt om Sveriges finansfamiljer som kallas de 15 familjerna och två sajter om Science Fiction som  är under uppbyggnad, Anarres och Urras.

Svensson Nyheter är idag Sveriges näst största vänstersajt på Internet efter ETC. Men läsarna är i huvudsak människor som inte har vänsteråsikter. Dessutom är de förhållandevis lågutbildade och bor i stor utsträckning i fattigare områden i Sveriges storstäder.

Jag driver också en sajt som heter Gamla Göteborg om Göteborgs historia.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!