FLG skulle utföra mord för Fagersjönätverket

Ett åtal väcktes i slutet av mars mot en person i det kriminella nätverket Filterlösa grabbar (FLG) i Rinkeby/Tensta för att tillsammans med en person från Fagersjönätverket ha förberett ett mord. I samband med detta har det också framkommit uppgifter om att FLG erbjuder sig att utföra mord på beställning.

Den ene av de mordåtalade är Abdirizaq Olol Yusuf, känd som Ghost, en välkänd medlem i FLG. Den andre av de åtalade är Rami Ouertani från Fagersjönätverket. Ouertani befann sig under september 2020 i Spanien när mordplanerna diskuterades.

Utredningen handlade inledningsvis om mordet på Ali Al Dabboos i Skogås den 14 september 2020. Polisen kom fick tillgång till material från ANOM-telefoner och kunde konstatera att Ghost och Rami Ouertani hade kontakt.

Det aktuella åtalet handlar emellertid om planerna på att mörda en person kallad China som uppehåller sig i Spanien, till priset av en halv miljon kronor (”en halv kanin”). De diskuterar även mord på en person kallad Grisen. Vilka dess personer är oklart men tänkbart är ju att China syftar på Jeffrey Ong från Bandidos MC som ju har asiatiskt ursprung och dessutom bor i Spanien.

Narkotikabrott

Åtalet omfattar även grovt narkotikabrott där Rami Ouertani tillsammans med Kenny Markusson (Kenzo) hanterat lite större mängder amfetamin och hasch i Stockholm, Vänersborg och Trollhättan. Båda de åtalade för detta brott tillhör det kriminella Fagersjönätverket. Därutöver har Rami Ouertani även åtalats för grovt vapenbrott. Amfetaminet de handlade med kom från en amfetaminfabrik i Olshammar vid Vättern.

Utredningen i ärendet innehåller en omfattande bevisning från ANOM-telefoner där ett samarbete mellan FLG och Fagersjönätverket framgår. Den innehåller flera konversationer med Said Sadat som är misstänkt för delaktighet i det uppmärksammande mordet på Årstabron och efterlyst.

I avlyssningsmaterialet nämns också en del om Christopher Acea Fernandez (Chris) och ett mordförsök på honom den 26 oktober 2020 i Farsta, samt hur Chris och Kenzo inom kort ska skjuta nån. Bara några dagar innan Ali Al Dabboos sköts till döds.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!