Åtal för mord i Växjö

Två tonåringar har åtalats vid Växjö tingsrätt för mord på en annan man i september 2021. En 17-åring och en 18-åring har åtalats för att den 11 september 2021 ha skjutit en 28-årig man till döds vid Bokelundsvägen i Växjöstadsdelen Araby. 18-åringen är också åtalad för grovt vapenbrott.

– Jag åtalar bägge för mord, för att de tillsammans och i samförstånd har berövat mannen livet genom att avlossa flera pistolskott mot honom på nära avstånd, säger kammaråklagare Emma Berge, i ett pressmeddelande.

Enligt åtalet ska Moh@mud Moh@m*d och Am#n Ahm*d har tillsammans och i samförstånd den 11 september 2021 vid Bokelundsvägen i Växjö ha skjutit en man vid namn Mohammed Hemaid. Det ska på nära avstånd ha avlossat flera pistolskott som träffade ett ben, bålen och huvudet.

Am#n Ahm*d ska den 10 september 2021 ha införskaffat en hyrbil. Tillsammans med Moh@mud Moh@m*d ska han senare under natten ha använt den för att spana på Mohammed Hemaid. Moh@mud Moh@m*d har även lastat in en elsparkcykel i hyrbilen. Hyrbilen ska en stund innan mordet ha parkerats i närheten av Mohammed Hemaids bostad.

Am#n Ahm*d och Moh@mud Moh@m*d ska därefter ha kört fram till Mohamed Hemaid med elsparkcykeln. Därefter ska Am#n Ahm*d har klivit av elsparkcykeln och avlossat fler skott mot Mohammed Hemaids och på så sätt dödat honom. Efter skotten har de lämnat platsen på elsparkcykeln och tagit sig till en närliggande lägenhet.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!