Stort knarktillslag i södra Stockholm

Tisdagen den 10 maj slog polisen till mot ett stort antal adresser i främst Söderort i Stockholm. Flera personer greps. Misstankarna gäller narkotikabrott.

Vid tillslaget på flera olika adresser i Stockholmsområdet såsom bland annat Älvsjö, Farsta, Rågsved och Huddinge, greps åtta personer. Brottsmisstankarna är bland annat synnerligen grov narkotikasmuggling, synnerligen grovt narkotikabrott och grovt narkotikabrott.

I tillägg till de nu gripna är också Ali Khadim som anses tillhöra Hagsätranätverket, misstänkt. Han sitter för närvarande i fängelse. Han dömdes till 14 års fängelse för medhjälp till mord och synnerligen grovt narkotikabrott i den stora rättegången mot Vårbynätverket.

De åtta gripna är följande personer enligt tidningen Expressen:

  • Två gripna kvinnor som båda är 23 år gamla och skrivna i Stockholmsområdet.
  • 25-årig man från Göteborg som 2019 dömdes till ett års fängelse för bland annat narkotikabrott och grovt penningtvättsbrott.
  • 28-årig man från Stockholm som flera gånger dömts för narkotikabrott. Han åtalades på nytt så sent som i april i år.
  • 29-årig man från Stockholm som förra året dömdes av Helsingborgs tingsrätt för penningtvättsbrott.
  • 31-årig man som saknar folkbokföringsadress. Dömdes så sent som i april till dagsböter för dopningsbrott. Också tidigare dömd för samma brott.
  •  En 26-årig man från Stockholm som dömts i tingsrätten för fortkörning.
  •  En 29-årig man från Stockholm.

– Utredningen är inne i ett mycket tidigt och känsligt skede och vi kan därför inte berätta mer just nu. Vår bedömning är att information kan lämnas först efter eventuella häktningsförhandlingar, säger kammaråklagare Helena Nordstrand, som leder förundersökningen, i ett pressmeddelande.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!