Bomb på centralen i Stockholm kopplad till flera mord

Under kvällen på onsdagen den 11 maj 2022 hittades en bomb samt detonationsanordning på centralen i Stockholm. Minst tre personer är misstänkta i ärendet. En har omhändertagits enligt LVU då han är under 15 år gammal och två har anhållits. Ytterligare en person var tidigare anhållen men har släppts. Förmodligen är han inte längre misstänkt för nåt brott. De två anhållna uppges av polisen ha kopplingar till ett kriminellt gäng.

Enligt åklagaren som hanterar ärendet har det en koppling till det så kallade gymmordet i Stockholm den 28 mars där en oskyldig man dödades. Måltavla vid skjutningen på gymmet var en medlem i Bandidos MC som klarade sig. En man har anhållits som misstänkt i ärendet. Utöver detta finns det också kopplingar till ytterligare ett mord.

Det mordet ägde rum i Brandbergen, Haninge kommun, i början av mars. Mordet i Brandbergen såväl som gymmordet har en koppling till en konflikt mellan Bandidos MC och ett kriminellt nätverk i norra Stockholm, närmare bestämt Upplands-Bro. Det aktuella nätverket kallas för Finnstanätverket eller Bro-nätverket. Mordet i Brandbergen skedde utanför Bandidos lokal i Brandbergen men den mördade hade ingen koppling till Bandidos MC. Två mord utförda av Finnstanätverket/Bro-nätverket och båda gångerna har oskyldiga dödats.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!