Skjutvapenmord i bil i Örebro

Vid sextiden på kvällen igår (fredag) kom ett larm in till polisen i Örebro om en bilolycka i Varberga. Väl på platsen kunde polisen konstatera att bilen beskjutits under körning att föraren dödats. I samband med att de konstaterade detta fick de även in larm om att skottlossning hörts i området. Beskjutningen orsakade sannolikt olyckan.

Det finns vittnesmål om att en moped avlägsnade sig från platsen efter skjutningen.

Den dödade mannen uppges vara i 35-årsåldern. Enligt obekräftade uppgifter ska det handla om en VD i ett mindre telemarketingföretag eller callcenterföretag med cirka 20 anställda. Bolaget startades 2019. Om det handlar om honom har han inga kända kopplingar till brottslighet eller kriminella gäng.

Mordet har dock med all sannolikhet koppling till kriminella nätverk eller gangstergäng. Alla tecken tyder på det. Vad orsaken till mordet är och om det faktiskt rör sig om en VD i ett mindre företag är fortfarande mycket oklart. Om det är den aktuella personen är det ett ganska ovanligt mord. Kanske kan det också handla om att skytten faktiskt tagit fel på person. Sådant har ju hänt många gånger förut och då är det inte lika ovanligt.

Läs mer om Örebro:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!