Skjutvapenmord i Kalmar

En stund efter klockan 11 på söndagskvällen den 22 maj fick polisen larm om en skjutning från områdena Funkabo och Berga. När polisen anlände till området påträffades en skottskadad person på Funkabovägen, nära Norra Vägen. Skjutningen inträffade intill Funkaboskolan. Personen fördes till sjukhus men avled. Det rör sig om en ung man.

Det är det tredje skjutvapenmordet i Kalmar i år. Dessutom har det skett ytterligare ett antal skjutningar. En man är misstänkt för flera av dessa mord och skjutningar.

Den 6:e mars inträffade ett mord vid området Ängö i Kalmar där en man sköts till döds utomhus. En man i 25-års åldern,  är häktad som misstänkt för mordet.  Mannen är även misstänkt för mordförsök mot tre personer som färdades i en bil i närheten. Bilen träffades av skott från skottlossningen. Ingen av personerna i bilen skadades.

Samme man är även misstänkt för en skjutning mot en lägenhet den 16 februari på Proviantgatan i Kalmar. Brottsrubricering i det ärendet är försök till mord samt grovt vapenbrott. Mannen är häktad även för dessa brott.

Sedan tidigare är han dessutom häktad som misstänkt för skjutning mot en lägenhet i Värsnäs, Kalmar den 18 februari. Han är i det ärendet häktad för grovt vapenbrott, framkallande av fara för annan samt skadegörelse.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!