Bränderna i Trollhättan – hämnd mot polisen?

Natten mellan torsdag och fredag mellan klockan 22:26 och 01:01 startades sex bränder på olika platser i Trollhättan. Polisen menar att alla bränderna hänger ihop och sannolikt startades av en liten grupp personer med koppling till varandra.

De sex platser som det brann på var:

  • 22:26. Ett gammalt studentboende på Karlstorpsvägen som stod tomt (det kallas för radhuslänga i en del medier).
  • 22:32. I ett parkeringsgarage (Parkeringshuset Merkurius) på Föreningsgatan förstördes 13 bilar genom brand. Även parkeringshuset ska ha skadats. Det har därför stängts tills det har inspekterats vilket ska ske på tisdag.
  • 22:32. Sex bilar på Bergkullevägen sattes i brand och förstördes.
  • 22:32. Tre bilar på Paradisvägen sattes i brand och totalt sex bilar förstördes.
  • 22:34. På Södra Malögavägen sattes två bilar i brand varvid fyra andra bilar också förstördes
  • 01:01. Tre bilar eldades upp och förstördes på Lextorpsvägen.

Rent spontant skulle jag säga att branden i studentboendet inte har nån koppling till de övriga bränderna. Troligen har branden på Lextorpsvägen inte heller nån koppling. Där rör det sig troligen om att några anlagt branden efter att inspirerats av de övriga bränderna eller så rör det sig om försäkringsbedrägeri skydd av de övriga bränderna. Genom att framstå som en del av nåt större är det mindre riska att ett bedrägeri ska avslöjas.

Övriga bränder hänger troligen ihop men har säkerligen startats av flera olika personer då de startat samtidigt. Detta tyder också på att det varit planerat och förberett.

Hämnd mot polisen

Enligt en del medieuppgifter och polisen kan bränderna ha varit en hämnd för att polisen under torsdagen grep en ung gängkriminell man. Mannen anhölls som misstänkt för grovt vapenbrott. Även flera andra gängkriminella ska ha gripits av polisen den senaste tiden.

Två personer i 20-årsåldern greps under fredagskvällen, nästan ett dygn efter bränderna. De är misstänkta för  grov mordbrand och är anhållna. Rimligen kan de bara vara misstänkta för en av de anlagda bränderna var.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!