Södertäljemord – del av internkonflikt?

Tidigt på fredagsmorgonen sköts en man i 20-årsåldern ihjäl i stadsdelen Blombacka i Södertälje. Han sköts ihjäl i närheten av son bostad och hittades avliden på platsen. Han var tidigare enbart dömd för ringa nakrotikabrott men ska enligt uppgifter i Länstidningen (LT) ha varit inblandad i omfattande narkotikaaffärer.

Enligt dessa uppgifter ska 20-åringen som hette Gabriel Aho ha bedrivit en omfattande föräljning av narkotika i stadsdelarna Blombacka och Brunnsäng. Han ska inte ha köpt narkotika från den grupp inom Södertäljenätverket (Ronnafalangen) som enligt uppgifter i LT ansvarar för narkotikahandeln. Istället ska han ha skaffat narkotikan från oberoende leverantörer. Han har kunnat göra detta då han haft uppbackning av en person med stort inflytande i Södertäljenätverket. Enligt uppgift rör det sig troligen om Morris Aho som för närvarande sitter i fängelse men förväntas komma ut till hösten.

Aho är ett mycket vanligt efternamn i den syrianska/assyriska befolkningsgruppen. Ungefär som Svensson eller Johansson. Om de här nämnda personerna är släkt eller inte släkt med Abraham Aho som är en ledande person inom Södertäljenätverket är därför oklart.

Vid sidan av Ronnafalangen är 20-åringens oberoende nätverk med annan leverantör en av de större aktörerna på narkotikamarknaden i Södertälje.

Serie av mord

Mordet ingår sannolikt också i den serie av mord som skett under detta år. De är alla ett resultat av interna konflikter i Södertäljenätverket. Konflikten kan ha kopplingar till den till den gamla konflikten mellan familjen Moussa och Södertäljenätverket.

Det första mordet ägde rum på Gillestigen i Ronna den 22 februari. Offret var en 23-årig man, Georgio-Lourens Issa, som var en tongivande person inom Ronnafalangen.

Den 10 april sköts en 21-årig man, Mattias Tamer, till döds när han skulle besöka sin äldre brors, Ellia (Eli) Tamer, grav i Rosenlund på dennes sexåriga dödsdag. 21-åringen besökte graven med en kompis, när mördarna dök upp och sköt honom när han försökte fly. Gabriel Aho ska ha stått Mattias Tamer nära. Bröderna Tamer var enligt uppgift systersöner till bröderna Moussa som sköts ihjäl år 2010 i Ronna Centrum.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!