3 män dömda för knarklager på Ringön

Den 17 november stoppades en personbil vid Frihamnsmotet i Göteborg för en rutinkontroll med anledningen av misstankar om olovlig körning och rattfylleri. I bilen påträffades dock två personer som hade en mindre mängd narkotika på sig. Dessutom kom polisen över en nyckelknippa med nycklar till bland annat en lokal på Stenkolsgatan på Ringön. När polisen kom till lokalen hittade de en stor mängd narkotika samt en så kallad knarklur.

De två personer som påträffades i bilen var Mojaheed El Kal@mouni (tdigare Mouemen El Kal@mouni) och Samer El Kal@mouni. Mojaheed El Kal@mouni hade vid bilkontrollen 20 tabletter tramadol, 10 kapslar pregabalin och 14,3 gram portionsförpackat hasch på sig. Samer El Kal@mouni hade för sin del 13 tabletter alrazolam (ksalol).

I lokalen på Ringön beslagtogs 129,56 gram kokain, 4334,55 gram hasch, 28,6 gram marijuana, 0,51 gram amfetamin, 4966 tabletter tramadol, 348 kapslar pregabalin, 580 tabletter alprazolam (ksalol) och 95 tabletter MDMA (ecstasy). Ytterligare en person, Andi Alit# (hette tidigare Flond Nazif#), greps som misstänkt för att ha hanterat narkotikan. Dessutom hittades en pennpistol i lokalen.

All tre männen åtalades för grovt vapenbrottet på grund av pennpistolen. Dessutom åtalades de alla tre för grovt narkotikabrott. Mojaheed El Kal@mouni åtalade dessutom för olovlig körning, rattfylleri och olovlig identitetsanvändning. Det senare innebär att han visade upp en annan persons id-handlingar och uppgav sig vara denne.

Enligt informationen i knarkluren har huvuddelen av narkotikaförsäljningen skett vid Frihamnsmotet.

Den 16 juni meddelades dom mot de tre männen. De dömdes alla till 5 års fängelse var för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott.

Från Malmö

Det tre dömda männen härstammar från Malmö och de bodde också där tidigare men fick flytta på sig efter att Andi Alit# och Mojaheed El Kal@mouni pratat för mycket i samband med polisförhör i samband med en utredning och rättegång mot Bilal El-Moghr@bi (idag Isak El-Moghr@bi) som ledde till att den sistnämnde dömdes till 3 års fängelse för grov vapenbrott.

Andi Alit# och Mojaheed El Kal@mouni greps tillsammans med Bilal El-Moghr@bi i en bil den 14 augusti 2019. I bilen fanns också en automatkarbin och en pistol. Vapnen togs i beslag och alla tre åtalades för för förberedelse till mord och grovt vapenbrott men endast Bilal El-Moghr@bi dömdes och då endast för grovt vapenbrott.

P grund av att Andi Alit# och Mojaheed El Kal@mouni pratat och gett polisen en massa information fanns det efter rättegången en hotbild mot dem som gjorde att de flyttade till Göteborg. Även Mojaheed El Kal@mounis bror Samer El Kal@mouni flyttade av samma anledning med till Göteborg. Alla tre var kända från kriminella sammanhang i Malmö men bara dömda för ringa narkotikabrott.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!