Flera döda vid skjutning på danskt köpcentrum

Vid halvsextiden på söndagskvällen inkom flera samtal till den danska polisen om skottlossning på köpcentrat Fields i Ørestad på Amager i Köpenhamn. Köpcentrat ligger nära Kastrups flygplats. Polisen kunde efter att det anlänt till platsen gripa en 22-årig man som misstänkt för skottlossningen. Han var enligt vittnen och filmer beväpnad med ett jaktgevär och ska ha skjutit på flera platser i köpcentrat. Andra människor uppger att gärningsmannen sköt med pistol.

Det mesta tyder på att det handlar om en ensam galning och inget tyder på att det handlar om en gängskjutning eller islamistisk terrorism. En ensam galning kan däremot tyda på att gärningsmannen kan vara en högerextremist eller en man med psykiska problem. Det kan förstås också vara båda delarna.

Det är också oklart om han agerade ensam eller om det också fanns andra gärningsmän. De olika uppgifterna om vapen som cirkulerar kan ju tyda på att det var flera gärningsmän. Det kan också handla om ett högerextremt terrordåd. I alla fall är det något som polisen inte utesluter. Om dådet är riktat mot någon speciell grupp av människor är inte känt i nuläget.

Flera personer träffades av skott och är döda enligt uppgifter från den danska polisen. Det finns också flera skadade.

Läs också:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!