Nazist bakom knivmord i Visby

En 33-årig man är anhållen för att ha knivmördat en kvinna på Donners plats i centrala Visby under Almedalsveckan. Den mördade kvinnan hette Ing-Marie Wieselgren och var överläkare på Akademiska sjukhuset i Uppsala samt samordnare för för psykisk hälsa på Sveriges kommuner och regioner.

Hela onsdagsförmiddagen hade Ing-Marie Wieselgren föreläst i Almedalen bland annat på ett evenemang som anordnats av organisationen Maskrosbarn. Hon var vid mordtillfället troligen på väg till ytterligare en föreläsning.

Mannen som misstänks för att ha mördat henne är en känd nazist från Skåne som heter Th*odor *ngström. Han har under 2010-talet varit en aktiv medlem i nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen (NMR) och har skrivit i deras nättidning Nordfront. Enligt Daniell Poohl från Expo ska han inte längre vara aktiv i NMR. Mannen är aldrig straffad för nåt brott.

Polisen vill inte spekulera i något motiv men det förefaller sannolikt att psykiska sjukdom parat med högerextrema åsikter kan vara det som ligger bakom knivmordet. Nåt egentligt politiskt dåd är det sannolikt inte. Det är också mycket oklart om det handlar om ett medvetet val av offer eller om han bara angrep en person som av nåt skäl retade upp honom.

Läs mer om nazister

PS. Gärningsmanne ska ha erkänt att det var ett mord som var riktat mot Ing-Marie Wieselgren personligen.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!