Knarkhärva i Jönköping – fem dömda

Den 23 februari ingrep polisen mot en lägenhet på Björngränd på Öster i Jönköping, Orsaken var att de övervakat en person som kört från Vallåkra i Skåne till Jönköping med en last kokain. Bilföraren stannade bilen på en gata i närheten av Björngränd och en kvinna kom snart dit. Hon lämnade en kort stund därefter bilen med ett paket. Föraren som heter D@vid Er#ksson F@yad körde vidare mot Borås där han stoppades. I bilen fanns 2 paket med 1 kilo kokain vardera.

En stund efter överlämnandet i Jönköping slog polisen till mot kvinnans lägenhet. Där hittade de ett paket med 1 kilo kokain samt 15 kilo hasch i en väska. Kvinnan heter Emm@ App*lquist. Polisen gjorde samtidigt ett tillslag mot en lägenhet på Berzeeligatan som tillhörde en man vid namn Ivan Madear. Han hade då varit övervakad av polisen att tag.

Under förundersökningen sprängdes en bomb riktad mot den fastighet där Emm@ App*lquist bor eller bodde. Bombdådet skedde den 13 juni 2022. Hon medverkade i polisens utredning så det fanns ju en anledning för övriga åtalade att rikta hot mot henne.

Både D@vid Er#ksson F@yad och Emm@ App*lquist bedömdes enligt en dom i tingsrätten som föll den 28 juni 2022 ha varit personer som utnyttjats av tungt kriminella för transport och lagerhållning av narkotika.

I domen från Jönköpings tingsrätt fick Emm@ App*lquist fängelse i 4 år och 6 månader för grovt narkotikabrott i 2 fall. D@vid Er#ksson F@yad fick 3 års fängelse för ett falla av grovt narkotikabrott. Ivan Madear dömdes för sin del till synnerligen grovt narkotikabrott till 8 års fängelse. Dessutom dömdes två haschköpare till mindre straff för narkotikabrott.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!