Knarkcentralen och lagret i Rosersberg

Mjuk var ett företag som startades upp i Sverige hösten 2021. Verksamhetens administration fanns dock i Finland. Syftet med företaget är att sälja möbler över internet. Företagets svenska kontor låg i Rosersberg i Stockholm. I en stor lokal på den platsens lagrades möblerna. Det var möjligt att lämna in och hämta ut möbler där. Företaget hade också egna transportfordon.

Några av polisen välkända personer arbetade där. Moh@mm@d Arid@ (Zattla) som fungerade som chefen Linné@ L#dfors L#ndqvist högra hand. Hon var ansvarig för Sverigedelen av företaget och tog snart in Arid@ som medhjälpare. De anställde därefter bara folk som de kunde få lönebidrag för. Moh@mm@d Arid@ lade scheman och var behjälplig med det mesta. Daniel Åkerman var vän med Moh@mm@d Arid@ sen tidigare och blev också anställd. Daniel Åkerman hade också många olika arbetsuppgifter och planerade bl.a. körningarna.

Även Henok Gezhagne arbetade där och sov ibland i lokalerna. Han hade då nyligen frigivits från ett längre fängelsestraff. Men han har inte åtalats i detta ärende. Marwan Zalloum (Joker) vistades också en del på Mjuk. Han fick ett svartarbete där men vem som gav hon detta jobb har han inte uppgett. Då flertalet av de nämnda personerna, dock inte chefen Linné@ L#dfors L#ndqvist, var kända av polisen inleddes spaning mot dem.

Knarkcentral och lager

Efter en tid uppdagades det att det företaget Mjuks lokaler i Rosersberg fungerade som en knarkcentral och lagerlokal. Företaget i sig hade som det verkar inget med saken att göra utan det var anställda som använde lokalerna till annan verksamhet. Totalt hanterade de misstänkta cirka 60 kilo cannabis. Av detta överlämnades nästan 8 kilo cannabis till Marwan Zalloum den 27 januari 2022. Arid@ var då inte närvarande i företagets lokaler. Efter att de överlämnat cannabispartiet stoppades Zalloum som färdades i en taxibil. Narkotikan liksom en lägenhetsnyckel togs i beslag. Därefter gjordes husrannsakan i lägenheten där spår av flera personer samt cannabisrester påträffades.

I samma veva som Marwan Zalloum greps så greps också Daniel Åkerman och Moh@mm@d Arid@. Vid husrannsakan i Mjuks lokaler påträffades en stor mängd cannabis på två ställen i lokalerna. utredningen kunde också visa att Zalloum besökt Mjuks lokaler flera gånger och då förmodligen hämtat narkotika. Den hade sen lämnats ut till olika mottagare som polisen vid ett par tillfällen kontrollerat varvid de hittat narkotika. Vid ett tillfälle lämnade han en större mängd narkotika som sen gömdes i företagets lokaler. Enligt åtalet hade den packats i den lägenhet som Zalloum hade tillgång till. Det var denna narkotika han sen hämtade ut för vidare distribution.

Åtal och domar

Alla tre åtalades för hanteringen av cannabis. Zalloum åtalades även för att ha innehaft en mindre mängd kokain. Arid@ frikändes men Daniel Åkerman fick 5 års fängelse och Marwan Zalloum 4 års fängelse för grov narkotikabrott.

Marwan Zalloum anse ha en koppling till Vårbynätverket. Han var närvarande vid kidnappningen av Einár men dömdes för sin medverkan vid den händelsen. Påföljden för honom i hovrätten blev slutligen fängelse i nio månader för medhjälp till förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse samt narkotikabrott.

De personer som mottagit narkotikan från Zalloum har åtalas i andra rättegångar. D*nnis @splund dömdes för grovt narkotikabrott till fängelse i tre år för innehav av närmare 13 kg cannabis. Den 19 april 2022 dömdes Cristian Cornita för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott till fängelse i sex år. Den 60-årige Sv*n *nström dömdes till fängelse i två år och tio månader den 26 april 2022. Han dömdes för grovt narkotikabrott för att ha hanterat. närmare 10 kg cannabis.

De, misstänkta, åtalade och dömda

Cristian Cornita är tidigare dömd för rån vid ett flertal tillfällen. Han var dessutom en av de som dömda för en misshandel av narkotikahandlaren Jhonny Sjödahl Malm. Straffet blev två års fängelse. Bara 18 år gammal dömdes han för att ha knivhuggit en person i bland annat halsen och en annan person i ryggen. Tingsrätten valde rubriceringen försök till mord. De gav honom fyra års fängelse, Hovrätten ändrade det till försök till dråp och tre års fängelse. Han är bror till Alexandru Cornita som en tid var ledare för Original Gangsters (OG).

Daniel Åkerman förekommer under 29 avsnitt i belastningsregistret och har de senaste 19 åren dömts till fängelse i sammanlagt 13 år, 3 månader och 14 dagar för allt från grovt vapenbrott till delaktighet i rån till narkotikabrott. Den senaste domen från 2020 var fängelse i ett år och åtta månader för medhjälp till grov misshandel och medhjälp till försök till grov utpressning. Han blev villkorligt frigiven från den domen 1 september 2021 och började i stort sett omedelbart med narkotikahandel. Återigen.

Kopplingar till andra brott

Henok Gezhagne har tidigare dömts för inblandning i planerna på att mörda Evy Nkiwa och Ahmed Mohamed (Manolo) på ett barnkalas. Evy Nkiwa och Ahmed Mohamed  tillhör Bredängsnätverket och i det esnare fallet också Bandidos MC. Straffet blev 5 år och 6 månader i tingsrätten men bara två års fängelse i hovrätten. Gezhagne anses ha kopplingar till ett kriminellt nätverk i Sätra.

Ytterligare två personer som varit  misstänkta i det aktuella målet är Öm*r C@n och Ruk@n Öz. Bägge två sitter för närvarande häktade som misstänkta för ett mord i Huddinge den 28 november 2021 på en man vid namn Askeri Karabulut. I det fallet är ytterligare fyra män häktade, C@hit Ac@r, Gökh@n Kücükgöl, Abdüss@met Y#ldiz och 27-årige Oguz Yilm@Z.

Moh@mm@d Arid@ (Zattla) ska vara vän med en person, N@ssim Kh@misi, som är kopplad till Hells Angels MC.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!