Dubbelmord i Ulricehamn

Fyra personer tycks ha försökt ta tag sig in i en lägenhet på Jägaregatan i Ulricehamn under natten till onsdagen. Via balkongen och via dörren. Två personer lyckades troligen ta sig in. I lägenheten låg en 21-årig man och 16-årig flicka och sov. De tycks ha uppfattat det hela som ett angrepp och 21-åringen drog kniv i självförsvar enligt vad han själv uppgett. Han knivskar två av de personer som tagit sig in lägenheten så att de dog.

Namnen på de dödade är ännu inte kända. 21-åringen som troligen heter N0@h Börj*ss0n och den 16-åriga flicka som också fanns i lägenheten är misstänkta för morden på de två inkräktarna. Båda två är anhållna. Enligt media hävdar 21-åringen att han knivhögg de två offren i självförsvar.

Självförsvar är enligt svensk lag helt lagligt men det måste vara proportionerligt i förhållande till hotet. Var inkräktarna beväpnade kanske det kan anses ha varit proportionerligt om det nu var självförsvar. Men var de inte beväpnade så var det sannolikt ett otillåtet självförsvar med allt för mycket våld. Om det då ändå inte är att anse som mord så måste det i alla falla handla om dråp.

Den nu misstänkte unge mannen är tidigare dömd. Han straffades för några år sen med dagsböter för att kört bil kokainpåverkad. Kort efter det straffet dömts ut kontrollerades en bil efter ett larm om fler  påverkade personer i en bil. En av männen i bilen var den nu mordmisstänkte mannen. Mannen kunde kopplas till en kniv och till cannabis som hittades i bilen.

Anledningen till att personerna försökte ta sig in i lägenheten, om det nu var så, är okänd. Men en konflikt om narkotika förefaller inte helt osannolikt.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!