En rasist ska också kallas rasist

En rasist är och förblir rasist även om vi kallar honom något annat. Ett rasistiskt parti är och förblir rasistiskt även om vi kallar dem nåt annat. Men för klarhetens och demokratins skull är det självklart att vi ska kalla partiet för rasistiskt och fascistiskt i de fall som de också är det.

Sverigedemokraterna är ett rasistiskt och fascistiskt parti. Den viktigaste anledningen till att personer röstar på Sverigedemokraterna är rasism. De flesta av de 20% av svenskarna som röstar på SD väljer medvetet att rösta på dem för att de är rasister. Resten röstar på dem i fullt medvetande om att partiet är rasistiskt.

Sverigedemokraterna blir inte mindre rasistiska för att man slutar kalla dem det. Demokratin blir inte bättre utan sämre om vi inte kallar dem rasister. Saker och ting ska benämnas för vad de är. En rasist ska kallas rasist, en som röstar på rasister ska veta att det är en röst på rasism det handlar om. Det är betydligt mer demokratiskt än att förtiga att ett parti är rasistiskt eller en person är rasist.

Däremot måste självklart valresultatet accepteras och att rasister får inflytande i en mängd kommuner är naturligtvis inget som går att göra nåt. Vi måste acceptera det trots att de är rasister och fascister. De som röstat på dem är naturligtvis också människor som måste accepteras. Deras val kan vi tycka illa om och deras stöd för ett rasistiskt parti kan vi tycka illa om. Det måste dock accepteras men samtidigt måste rasismen och fascismen bekämpas. Men det handlar inte om några dumma människor. Deras val är troligen logiskt utifrån deras synsätt.

Hopplöshet och maktlöshet

Många av de som röstade på SD känner sig sannolikt övergivna av samhället och makthavarna. Precis på samma sätt som invandrare känner sig maktlösa och övergivna. Många invandrare som i huvudsak är arbetare och fattiga väljer då att ligga på soffan, att inte rösta. Andra har väljer att rösta på det fascistiska partiet Nyans. Vita arbetare och fattiga väljer att istället rösta på det fascistiska och rasistiska partiet Sverigedemokraterna. Många av dessa vita arbetare bor i småorter på landsbygden eller på själva landsbygden, andra bor i arbetarklassområden i staden.

Det går att förstå varför människor röstar på partier som Nyans och Sverigedemokraterna. Men det är inte bra. Det blir inte bättre av kalla dessa partier för nåt annat än fascister och rasister. För det är just vad de är.

Sverigedemokraterna är ett fascistiskt och rasistiskt parti. Nyans är ett religiöst och fascistiskt parti. Kristdemokraterna är ett religiöst parti med ett rasistiskt budskap. Låt oss benämna för vad de är. Det är att respektera demokratin.

Läs mer om rasism

Läs också:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!