Explosioner i Åstorp och Helsingborg

Vid ett-tiden på natten inträffade en kraftig explosionpå Idsrottsgatan i Åstorp i nordvästra Skåne. En port fick kraftiga skador och fönster blåstes ut. Explosionen inträffade enligt polisen utomhus i anslutning till porten. En person, en man i 25-årsåldern, skadades svårt och fick föras till sjukhus. Han befann sig utomhus i närheten av husets port. Boende i huset fick evakueras.

På adressen i Åstorp bor en person, Must@fa T@rb@l, som var misstänkt vid mordet i Närlunda men friades. Innan dess har han för personrån i Åstorp. I februari 2022 skedde en annan sprängning i Åstorp. På den adressen bodde en annan person, M0h@mm@d Ay*sh, som som också var misstänkt för Närlundamordet. Han blev dock aldrig åtalad.

En halvtimme senare small det på Örebrogatan i Helsingborg. Även det en kraftig explosion vid en port till ett flerfamiljshus. Även några bilar förstördes i explosionen. Det är sannolikt att det två explosionerna hänger ihop med tanke på att de inträffade så nära i tid.

För en vecka sen skedde en annan explosion vid ett flerfamiljshus i Helsingborg och den 6 september sprängdes en bil i ett bostadsområde. I maj 2022 sprängdes även en restaurang.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!