Bokrelease: “I krisernas tid”

Offentligt möte och bokrelease i Stockholm om Ståle Holgersens nyutkomna bok “I krisernas tid – En ny en bok om ekologi och ekonomi”.

I “Krisernas tid” undersöker Ståle Holgersen ekonomiska och ekologiska kriser, och sambandet mellan dem. De ekonomiska kriserna – från den stora depressionen 1929 och stagflationskrisen 1973 till kriserna 2008 och 2020 – har alla varit djupt rotade i kapitalismens funktions- och reproduktionssätt.

Men detta gäller också ekologiska kriser som den globala uppvärmningen, degraderingen av ekosystemen och det ohållbara resursutnyttjandet. I båda fallen finns även en gemensam klassaspekt. Kriserna drabbar huvudsakligen en annan klass än den som bär ansvaret för dem. Stater möter alltid kriserna genom att hålla liv i vårt ekonomiska system. Rasism, fascism och krig är andra viktiga komponenter när kriserna bidrar till att kapitalismen reproduceras.

Möt kulturgeografen och författaren Ståle Holgersen i ett samtal med Lars Henriksson, facklig aktiv debattör på Volvo i Göteborg.

Solidaritetshuset Stockholm, fredag 14/10 kl.18:00

Arrangörer: Socialistisk Politik, Världsbiblioteket/Solidaritetshuset och bokförlaget Daidalos

Se också
Liked it? Take a second to support Svensson on Patreon!
Become a patron at Patreon!