Bomberna i Stockholm kanske riktade mot samma familj

Strax innan klockan 11 på kvällen torsdagen den 22 september exploderade en bomb på Bygatan i Huvudsta som ligger i Solna kommun. Explosionen orsakade omfattande skador på trapphuset och flera fönster både på det hus där bomben fanns och intilliggande hus. Räddningstjänsten beslutade att utrymma den trappuppgång där det exploderat. Detta med anledning av befarade strukturella skador på fastigheten.

Adressen ska vara Bygatan 29 och explosionen skedde i porten. Inga skadade personer anträffades och ingen brand bröt ut.

På natten mellan fredag och lördag skedde en ny explosion. Denna gång på Barnängsgatan på Södermalm i Stockholm ungefär vid midnatt. Närmare bestämt Barnängsgatan 42. På den adressen bor en person som bör samma efternamn som en person på Bygatan 29 i Huvudsta. Namnet, Pr@izovic, är inte helt ovanligt men  personerna är med stor sannolikhet släkt.

Mannen på Barnängsgatan tidigare bott på Bygatan 29 och mannen på Bygatan 29 har tidigare varit skriven på Barnängsgatan. Det finns ytterligare en person som bär samma efternamn och som dömts till ett mindre straff för grov stöld för 10 år sen. Han är numera skriven på okänd adress. Han har tidigare bott på Barnängsgatan 42. Både han och mannen som nu är skriven på Bygatan 29 har tidigare bott på eller varit skrivna på Slottsvägen 9 i Solna.

Det mesta tyder väl på att det är någon av dessa personer som bomberna har riktats mot. Troligen handlar det också mest om att skrämma och hota och inte om något direkt mordhot.

Läs mer om sprängningar

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!