Fjärde skjutningen på kort tid i Södertälje

På fredagskvällen sköts en ung man ihjäl i Ronna. På lördagskvällen var det dags igen. En man i 40-års-åldern sköts ihjäl. Det är den fjärde skjutningen på 8 dagar i Södertälje och den tredje skjutningen i Ronna. Det är uppenbart att det finns minst en mycket infekterad och våldsam intern konflikt i Södertäljenätverket.

Den skjutne mannen i 40-årsåldern ska enligt uppgift bära namnet Enk# Özm*n. Han har enligt sitt Linkedinkonto tidigare haft en koppling till ett bolag som sysslade med kryptovalutor, närmare bestämt XGEM. Och innan dess med elektronikföretaget Sagemcom. Några tydliga kopplingar till organiserad brottslighet och kriminella gäng är svåra att finna.

Det ska enligt de flesta uppgifter röra sig om en konflikt mellan den gamla ledningen i Södertäljenätverket och Abraham Aho. Andra uppgifter i lokala medier gör dock gällande att det handlar om en konflikt mellan en falang av Södertäljenätverket med bas i Saltskog och en annan falang med bas i Ronna. Det kan förstås också vara så att skjutningarna är kopplade till olika konflikter och att det finns flera interna konflikter i Södertäljenätverket.

Skjutningar i år

Den eller de interna konflikterna har lett till flera mord. Bland annat mordet på Georgio-Lourens Issa i en Sverigedemokrats bil den 22 februari i år. Han var en ledande person i Ronna-falangen.

Den 10 april sköts en 21-årig man, Mattias Tamer, till döds när han skulle besöka sin äldre brors, Ellia (Eli) Tamer, grav i Rosenlund på dennes sexåriga dödsdag. 21-åringen besökte graven med en kompis, när mördarna dök upp och sköt honom när han försökte fly. Bröderna Tamer var systersöner till bröderna Moussa som sköts ihjäl år 2010 i Ronna Centrum.

Flera maskerade män avlossade skott i samband med att de hotade en pojke i 15-årsåldern i Blombacka den 6 maj. Den 16 maj besköts en man i sin bil i Brunnsäng. Bilen skadades men inte mannen.

Den 10 juni sköts Gabriel Aho ihjäl i närheten av sin bostad i Blombacka. Han ska ha tillhört falangen kring Abraham Aho och Södertäljenätverkets ledning. Enligt en del uppgifter var han kusin till Abraham Aho och ska ha stått bröderna Tamer nära.

Höstens skjutningar

Den 9 september sköts en person i Geneta. Han överlevde men skadades.

Nästa skjutning ägde rum den 23 september i Saltskog. Ingen skadad hittades vid platsen, men strax därefter dök en skottskadad 22-årig man upp på sjukhuset. Han ska vara en ledande person i Ronnafalangen.

Den 28 september skadades en man i 25-årsåldern vid en skottlossning vid Ronna Centrum.

I fredags, den 30 september, dödades George Zuheer Shayaa vid en skjutningen utanför Rösberga fritidsgård. Han ska ha rört sig i utkanten av Södertäljenätverket och ha kopplingar till en gruppering i bostadsområdet Saltskog i södra Södertälje enligt uppgifter i Länstidningen (LT). Fyra män, varav två bara är 18 år gamla, sitter anhållna för inblandning i detta mord.

Och så mördades Enk# Özm*n på lördagskvällen. Om han överhuvudtaget har nån koppling till kriminella aktiviteter är mycket oklart.

Ryktesspridning

Enligt obekräftade uppgifter i Länstidningen körde ungdomar runt på mopeder i Ronna i bevakningssyfte. Det kan säkert vara korrekt men tidningen överdriver helt klart det hela och hävdar att de patrullerade området med vapen. Som jag ser det är det inget annat än rykten som bidrar till att piska upp en aggressiv och dålig stämning.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!